Do obnovy chtěl Thermal, který patří státu a spadá pod Ministerstvo financí, vložit 400 milionů korun. Tři sta milionů měl původně poskytnout stát, sto milionů hotel, který si chtěl vzít půjčku.

Jenomže tak snadné to nebude a zahájení oprav hotelu se podle Chadimy musí odsunout. Některá ministerstva se podle něj postavila proti tomu, aby stát Thermalu poskytl tři sta milionů, a pokud se nedomluví, není podle Chadimy vyloučeno, že se problémem bude zabývat vláda. Thermal ale už přípravy na obnovu hotelu zahájil. „Thermal-F uzavřel v prosinci loňského roku výběrové řízení na generálního projektanta modernizace SPA hotelu Thermal. Přijaty byly čtyři nabídky. Základním hodnotícím kritériem byla ekonomická výhodnost nabídky, dále kvalifikace a zkušenosti a harmonogram plnění. Vítězem soutěže se stala společnost VPÚ DECO Praha, a.s., která předložila nabídkovou cenu 21.497.054 Kč bez DPH. A ta byla z předložených nabídek nejnižší," uvedl Michal Žurovec, mluvčí Ministerstva financí. Zahájení opravy hotelu, které podle Chadimy bylo naplánováno už na letošní rok po skončení sezony, se tak i při souhlasu se státními miliony minimálně o tři měsíce zdrží. „Přerušili jsme projektové práce a doufáme, že vše dobře dopadne. V první fázi jsme chtěli hotel zateplit, protože nyní vytápíme snad celé údolí, a nezbytně nutné je investovat do bezpečnosti, v první řadě do vybudování bezpečnostních schodů," uvedl Ivan Chadima. Podle něj je tři sta milionů na opravu hotelu naprosté minimum. „Thermal je v katastrofálním stavu a jeho opravdu důkladná obnova by vyšla na tři čtvrtě miliardy," zdůraznil.

Pokud by i přes zdržení první fáze oprava hotelu začala, pak by musela skončit do léta, tedy do zahájení filmového festivalu. Pokud by to nevyšlo, pak bude oprava hotelu odložena o rok," dodal Ivan Chadima.