"K požáru vyrazili profesionální i dobrovolní hasiči z Toužimi a dobrovolní hasiči ze Štědré a Žlutic. Jako velitel zásahu k události přijel velitel čety z karlovarské stanice," informovala mluvčí hasičů Alena Ryvolová.

Zděná stodola s plechovou střechou o rozloze 10 × 20 metrů byla v době příjezdu záchranářů celá v plamenech. Uvnitř stavby hořelo přibližně třicet velkých balíků lisovaného sena a okolí zahalil hustý štiplavý dým.

Hasiči, kteří na místě zasahovali, se v objektu museli pohybovat s dýchacími přístroji, střídat se po dvojicích a postupně rozebírat a hasit hořící seno. Na pomoc byl přivolán i traktor, který vyvážel vrchní balíky na vedlejší pole, kde se nechaly na volném prostranství pod kontrolou hasičů vyhořet.

Požár seníku byl úplně zlikvidován chvíli před půlnocí a jednotky požární ochrany se po kontrole venku dohořívajících balíků začaly vracet zpět na základny. "Na místě zůstali dobrovolní hasiči ze Štědré a hlídali požářiště až do ranních hodin, kdy se k místu vrátil vyšetřovatel i s policií pro odebrání vzorků pro expertízu a ohledání ohnisek," uvedla mluvčí hasičů.

Vyšetřovatel příčin požáru v noci odhadl způsobenou škodu v celkové výši 20 tisíc korun. Příčiny požáru zůstávají v šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

(dm)