K likvidaci všech ohnisek podél kolejí frekventované trati mezi Ostrovem a Karlovými Vary museli hasiči natáhnout stovky metrů hadic. Oheň zlikvidovali během dvou hodin. Na místě zasahovali hasiči z Ostrova, Karlových Varů, Hájku, Jáchymova a drážní hasiči z Chebu. Ve středu dopoledne se pak na místo ještě se třemi cisternami z Ostrova, Karlových Varů a od drážních hasičů z Chebu vrátili a znovu prolili stále doutnající místa.
Celkem během úterý a středečního dopoledne zasahovali hasiči u patnácti požárů. V jednom případě vyjížděli k připáleným potravinám na sporáku. Ty začaly hořet v domě s pečovatelskou službou v Plesné na Chebsku. Hasiči celý dům odvětrali a pro jistotu předtím evakuovali patnáct obyvatelů domu. "Zbylé požáry zasáhly lesní či travní porosty. Hasiči tak zasahovali například u Horního Slavkova, Mnichova, Chyše, Vojkovic nebo i přímo na golfovém hřišti v Olšových Vratech. V Karlových Varech části města Rybáře pak vyjížděli k hlášenému požáru v zahrádkářské kolonii, na místě zjistili, že se jedná o zahrádkáře, který na své zahradě i v současném suchém období a přes vydaný zákaz pálil klestí," uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Hasiči znovu důrazně apelují na všechny, aby v tomto období velmi opatrně zacházeli s každým ohněm a předcházeli tak zbytečným požárům.