„Oheň se dostal do střechy pekárny. Vyhlásili jsme druhý stupeň požárního poplachu,“ sdělil ve čtvrtek ráno mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. „Kouře z oken budovy bývalé pekárny v centru města si všimli kolemjdoucí a ihned zavolali na tísňovou linku hasičů. První jednotky na místě potvrdily, že se jedná o požár uvnitř budovy, který se šíří do střechy. Navíc měli hasiči od začátku informaci, že uvnitř by se mohly nacházet nějaké osoby, pravděpodobně bezdomovci. Bylo nutné provést důkladný průzkum všech prostorů nevyužívané pekárny aby se vyloučila přítomnost jakékoliv osoby,“ pokračoval Kasal.

Zkrachovalou pekárnu Pekosa zachvátil požár.Zdroj: HZS

„Pro samotné uhašení požáru museli hasiči rozebrat část plechové střechy, pod kterou se oheň stále držel. Trvalo tak téměř tři hodiny, než hasiči dostali požár pod kontrolu. Celý zásah bylo nutné vést v dýchací technice, na místě zasahovaly také tři automobilové žebříky. Po dobu zásahu hasiči kontrolovali i objekty sousedící s místem požáru. Při likvidaci požáru se zranil jeden ze zasahujících hasičů. Příčina požáru je v šetření, stejně tak určení výše škody,“ dodal.

Pekárna vznikla v roce 1995 a postupem let se stala nevětší pekařskou firmou v regionu s 500 zaměstnanci. V roce 2015 skončila v insolvenci a uzavřela v kraji všechny své obchody. Marné byly pokusy o obnovení výroby. Objekt před samotným požárem byl plný nepořádku a v troskách. 

Neznámý řidič narazil do terasy restaurace a ujel, škoda je 60 tisíc.
Neznámý řidič narazil do terasy restaurace a ujel, škoda je 60 tisíc