V první řadě chci poděkovat voličům za podporu pro Alternativu a za preferenční hlasy pro mě.

Z volby pro mě vzniknul závazek, který jsem původně nečekal. V kampani jsem totiž jasně říkal, že moje účast je osobní podporou velmi dobře složené kandidátky.

V souvislosti s mým zvolením musím připomenout mé odstoupení při minulé volbě do Karlovarského zastupitelstva. Tam se dostali pouze dva zastupitelé, a mé angažmá v takovém sboru se jevilo marností. Proto jsem upřednostnil profesní povinnosti a angažoval se v krizové době v nemocnici — proto jsem rezignoval na mandát zastupitele. Tím do karlovarského zastupitelstva postoupil další kandidát v pořadí s nejvyšším počtem preferenčních hlasů Jiří Kotek. Čas a jeho konkrétní opoziční práce v zastupitelstvu, vybudování Alternativy a zejména právě jeho volební výsledek potvrdily, že mé odstoupení nebylo žádným „podvodem na voliče“ jak se mi snažili oponenti podsunout, ale dokonanou „dobrou volbou“.

Děkuji tedy voličům právě za jejich prozřetelnost a ocenění nejen Alternativy, ale zejména práce Jiřího Kotka.

Abych předešel spekulacím, prohlašuji veřejně, že přijímám svojí novou roli krajského zastupitele. Činím tak proto, že společnost osobností Alternativy a jejich zastoupení v krajském zastupitelstvu dávají záruky ve smysluplnost mé práce v tomto týmu. To v koaličním složení ODS a ČSSD možné nebylo.

Vznik Alternativy a její volební podpora z ní udělaly novou naději, proto se budu s kolegy snažit jí nezklamat!

Stanislav Kubín