Akci jako tradičně pořádá město Cheb, Muzeum Cheb, Západočeské divadlo, Městský dechový orchestr a Základní škola Jindřicha Jindřicha. A jak organizátoři připomínají, jsou to právě masky, které jsou největší ozdobou této akce. Čím bude masek více, tím bude průvod pestřejší a veselejší. A téma pro letošní masku? „Vítány budou všechny, hlavně pak ty tradiční, masopustní. Letošní Chebský masopust by měl ale patřit také bubákům, hastrmanům a vílám. Fantazii se meze nekladou," řekla Blanka Andrášiková z Muzea Cheb.

Sraz všech účastníků je v sobotu ve 13.45 hodin u Západočeského divadla v Chebu. Za zvuků muziky i jiného rozpustilého rachocení a lomození vyrazí průvod na svoji cestu městem ve 14 hodin.

Od divadla se průvod vydá ulicí Obrněné brigády, Valdštejnovou, do Májové, pak třídou Svobody na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad, do Březinovy ulice, Dlouhé, Jateční a zpět na náměstí, kde se zastaví před radnicí.

„Při své cestě neporuší masky ani letos staré nepsané zákony masopustního veselí a před radnicí si vyžádají od představitelů města pro svoji další cestu souhlas k průchodu přes náměstí. Za to, že ctí stará pravidla, dostane se účastníkům průvodu odměny v podobě masopustních koblih," popsala Blanka Andrášiková. Poté bude cesta pokračovat přes Provaznickou ulici zpět do Dlouhé, Židovské a Kamenné ulice, po Kostelních schodech na Kostelní náměstí a do nádvoří muzea. „Jeho část projde souběžně Kostelní uličkou do náměstí Krále Jiřího z Poděbrad před muzeum. Zde bude v prostoru mezi muzeem a Špalíčkem tradičně pohřben Masopust a vyhlášena nejkrásnější maska," doplnila.

K masopustnímu obveselení bude po celé sobotní odpoledne v mázhausu muzea vyhrávat kapela Kartáč. Na všechny, kteří přijdou, budou na nádvoří a v mázhausu muzea čekat dobroty masopustních hodů: koláče, koblihy, perníky, něco ze zabijačkových hodů a nápoje všeho druhu. Velcí i malí účastníci masopustního průvodu se mohou těšit po skončení masopustního průvodu na překvapení ve Valdštejnské obrazárně. To bude přibližně v 15.30 hodin.