Přes prázdniny mohou zájemci využít třeba zimní stadiony v Sokolově nebo Ostrově. Ty budou mít po dobu ´jarňáků´ upravenou otevírací dobu pro každý den. Akorát na sokolovské ledové ploše v neděli veřejné bruslení nebude.

Také sokolovský plavecký bazén bude otevřen celý týden, a to do 21:00. O víkendu, který týdenní prázdniny zakončí, bude otevřen již od 9 hodin.

Pestrý program připravil i Volnočasový klub Šnek v Kraslicích. Ten je určen pro děti a rodiče. Jarní prázdniny se Šnekem začínají v pondělí 7. března a potrvají až do neděle.

V pondělí se pak ve spolupráci s BSK Tatran Kraslice uskuteční od 15:00 do 18:00 pohybové hry pro děti v tělocvičně základní školy v Havlíčkově ulici. Součástí sportovního odpoledne je navíc možnost přihlásit se do přípravky basketbalu za účasti zkušených trenérů. ´Pro ´nesportovce´ bude zároveň otevřen Mateřský klub Šnek tento den od 9:00 do 12:00 a od 14:00 do 18:00.

Zajímavé akce o jarních prázdninách pak přináší také nejdecký dům dětí a mládeže. Tady se v pondělí začne výletem do Hopa Hopa a přes sportovní odpoledne a pingpongový turnaj se zájemci prokoušou zábavou až ke konci týdne.

„Jsem ráda, že se v okolí nachází spousta věcí, jak mládež zabavit. Mám doma malého plavce, tak má alespoň čas trávit více času v bazénu," informovala s úsměvem Věra Strolená z Karlových Varů. Její syn navštěvuje karlovarské bazénové centrum, sousedící s KV Arenou. Centrum je vybaveno moderní technologií a spoustou atrakcí, které potěší nejen malé, ale i velké návštěvníky.

A kdo by chtěl o prázdninách tvořit, jistě ho zaujme program v galerii Letohrádku Ostrov.

„Tato pobočka Galerie umění Karlovy Vary připravila na jarní prázdniny mimořádný cyklus výtvarných dílen pro děti," dodal Lev Havlíček z karlovarské Galerie umění. Tady je postupně od pondělí připraveno pondělí šité dekorace z plsti, výroba velikonočních věnců, přáníček, suchého plstění či zdobení krabic.

V Chebu se mohou děti vypravit také do chebského bazénu. Ten se nachází v komplexu 6. základní školy v ulici Obětí nacismu. Jedná se o typický krytý bazén sloužící nejen pro veřejnost, ale zejména pro školky a školy. Je využíván nejen plaveckými oddíly, ale i dalšími chebskými i mimochebskými organizacemi, které se zaměřují na vodní sporty. Součástí bazénu je i sauna. Pro veřejnost je otevřen každý den od 14 do 20 hodin.

V době jarních prázdnin pořádá také Dům dětí a mládeže Sova Cheb pro školní děti příměstské soustředění nazvané ´Jarní prázdniny se Sovou´. Program začíná každý den v 8 hodin a končí v 16 hodin. Vščichni se mohou těšit na zábavu, netradiční hry, soutěže a další