„Sociální demokraté z Karlovarska, Sokolovska a Chebska vybírali tým osobností, které by měly stranu dovést k co nejlepšímu volebnímu výsledku. Pro současného hejtmana Havla hlasovala drtivá většina členské základny, celých 96,7 procenta hlasujících. Jedná se o nejlepší potvrzený výsledek v primárních volbách ČSSD v České republice," uvedl Petr Navrátil, krajský předseda ČSSD.

Vnitrostranických voleb se účastnilo 67,09 procenta sociálních demokratů v regionu. „Chtěl bych moc poděkovat všem kolegům v sociální demokracii, kteří mě podpořili ve vnitrostranické volbě a dali mi svůj hlas. Je to pro mě obrovská zodpovědnost a budu se snažit společně s ostatními kandidáty dovést ČSSD k úspěchu v krajských volbách," uvedl Martin Havel.

Martin Havel je členem Ústředního výkonného výboru ČSSD a místopředsedou Krajského výkonného výboru ČSSD v Karlovarském kraji. V březnu loňského roku se stal hejtmanem Karlovarského kraje, v jehož vedení působil i dříve jako náměstek hejtmana. „Pod jeho vedením se podařilo dokončit největší dopravní stavby v regionu, zmodernizovat onkologickou péči v krajské nemocnici a získat další finance na rozvoj sociálních služeb," doplnil Petr Navrátil. Havlovou hlavní prioritou v pozici lídra ČSSD pro krajské volby je podle sociálních demokratů zajištění bezpečnosti občanů s důrazem na bezpečí dětí ve školách, zahájení stavby prvního kamenného hospicu v kraji a podpora vzniku nových pracovních míst pro obyvatele Karlovarského kraje.

Kromě lídra do krajských voleb schválila členská základna také další jména na krajské kandidátce. Dvojkou by tak měl být současný krajský náměstek pro dopravu a zdravotnictví Jakub Pánik a za ním se o přízeň voličů bude ucházet současný krajský náměstek pro sociální věci Miloslav Čermák. V první desítce ale kandiduje i současná poslankyně Markéta Wernerová, krajská zastupitelka Hana Hozmanová, Pavel Čekan, starosta Ostrova, Jan Picka, starosta Sokolova, Petr Navrátil, starosta Chebu, Kateřina Svobodová z Kynšperka nad Ohří či Richard Ullisch z Karlových Varů. Současný náměstek primátora za ČSSD Michal Riško do krajských voleb nekandiduje.