Každé dítě má svého oblíbeného hrdinu, ať už se jedná o pohádkovou bytost, postavu z filmu, knížky či dokonce někoho z blízkého okolí.

Stačilo si do ruky vzít malířské náčiní a hotový obrázek zaslat na adresu krajského úřadu. Celkem se sešlo 154 prací, což je o 47 více než vloni.

Soutěžilo se ve dvou kategoriích. První byla určena pro děti ve věku od 6 do 10 let, druhá pak od 11 do 15 let. Fantazii se rozhodně meze nekladly, bylo pouze na soutěžících, jakou si zvolí výtvarnou techniku. Mezi pracemi dominovaly obrázky komiksových hrdinů a postaviček z pohádek. Našli se i tací, kteří kreslili své rodiče a prarodiče.

„Do soutěže přišlo spoustu originálních obrázků. Hodnocení bylo náročné, protože se posuzovala jak obsahová, tak i výtvarná stránka. Dával jsem přednost hlavně hrdinům ze skutečného života. Z výtvarného hlediska jsem pak kladl důraz především na autenticitu, nežli na obkreslování předlohy," uvedl porotce Jan Samec.

Výsledky soutěže budou známy na podzim tohoto roku, kdy si autoři nejlepších prací převezmou z rukou hejtmana dárky. Těšit se mohou na mobilní telefony a MP3 přehrávače. (sev)