Tentokrát se podařilo po internetových sítích propojit telemost mezi kyjevským Majdanem a karlovarským shromážděním. „Lidé na Ukrajině měli jednu krátkou vlnu svobody po oranžové revoluci s Juščenkem, ale pak jim to, stejně jako u nás rozebrali zákulisní kmotři s politiky a nepřehlédnutelné v tom byly vlivy moskevských stínů. Ukrajinci ale prozřeli relativně velmi rychle, na rozdíl od Česka a to, co se tam dnes odehrává, je úžasné vzedmutí občanského odporu proti tomu," uvedl na shromáždění karlovarský zastupitel Jiří Kotek (ALTERNATIVA).
Na náměstí přišla i početná přišla početná skupina Ukrajinců. Vladimir Rohovyi, představitel komunity Ukrajinců hovořil o historickém rozměru, který vyústil do dnešních událostí. Přidal informace o konkrétních událostech. Avizoval Janukovičovu hrozbu vyhlášení výjimečného stavu a pokusů zapojit armádu. Na Ukrajině jsou zatčeny a vězněny stovky lidí, včetně mladých studentů. Desítky lidí jsou nezvěstné. Aktivistům i novinářům v noci zapalují automobily

Z Prahy na shromáždění přijel pan Martin Uhlíř, jeden z organizátorů shromáždění na podporu Ukrajiny, která proběhla v minulých dnech v Praze. Je také petičníkem výzvy proti návštěvě Janukovyče v České republice. Poukázal na neúčinné kroky evropských představitelů k Ukrajině a vyzval k efektivnějším opatřením. Přečetl také poselství senátora Jaromíra Štětiny, které velmi přiléhavě obsáhlo dění na Ukrajině a potřebu naší podpory.

Silným vyvrcholením shromáždění byla společná modlitba, kterou celebroval duchovní Ukrajinské církve, Andryi.