Nechybělo tak představení současné techniky, kterou horští záchranáři používají, i ukázky z jejich činnosti. Velkému zájmu se těšila i expozice připomínající historii strážných andělů návštěvníků hor. Patrně nejsledovanější pak byly ukázky záchrany osob ze sedačkové lanovky s pomocí vrtulníku Armády ČR. A kdo si chtěl otestovat svou kondici, mohl se zúčastnit veřejného běhu na deset kilometrů. Nechyběl ani den otevřených dveří Skiareálu Klínovec.

A jaká je současnost Horské služby v Krušných horách? Zvláště v posledních letech jí přibývá zásahů jak v zimní, tak v letní sezoně. Za nárůstem zásahů horských záchranářů stojí podle jejich náčelníka Miroslava Güttnera mimo jiné dokončení nové sjezdovky na Klínovci a otevření skiareálu na Plešivci. Za uplynulou sezonu vyjížděla Horská služba k více než osmi stovkám událostí. A proč bylo na krušnohorských sjezdovkách v uplynulé zimě evidentně více lidí? Ovlivnilo to i oslabení koruny vůči euru. „Mnozí Češi si kvůli drahému euru raději udělali prázdniny na našich horách a cizinci, pro které se to tu zlevnilo, také zamířili na naše sjezdovky," poznamenal Güttner.

A klid nejspíše v horách nebude ani v letní sezoně. Vzhledem k rozšiřující se síti tras pro pěší turisty i cyklisty lze i v tomto případě očekávat v porovnání s uplynulými roky vyšší návštěvnost.