Miloš Zeman k nám zavítá ve středu 1. března, kdy se od 10:30 uskuteční oficiální přivítání v budově A krajského úřadu. Spolu s vedením kraje jej ve vestibulu budovy přivítá také děpoltovická kapela Old Boys.

„Obec Děpoltovice je první, kterou jsem navštívila v rámci svých pracovních cest do obcí a měst v našem kraji. Starosta mi připravil originální přivítání místní kapelou, která složila písničku o hejtmance, jež opraví nedostavěnou dálnici D6. Moc mě to dojalo a při přípravě programu prezidenta mě napadlo skupinu požádat, jestli by nesložili píseň i k příležitosti přivítání prezidenta republiky. Chtěli bychom totiž, aby jeho uvítání po příjezdu do našeho kraje nebylo jen formální, ale také trochu netradiční, abychom vytvořili příjemnou a uvolněnou atmosféru," uvedla Vildumetzová.

A povedlo se. „Janě Vildumetzové jsme na známou melodii připravili nápěv, který se jí tak líbil, že si jej podruhé zpívala už s námi. V ten moment jsme ještě netušili, že to vyústí v další spolupráci," doplnil saxofonista Old Boys Jaroslav Kareš.

„Na známou melodii jsme proto opět připravili text, který uvítá Miloše Zemana v našem kraji. Nebude se jednat o žádnou ironii, ale o skutečnou uvítací píseň. Šance zahrát u takovéto příležitosti se nevyskytuje každý den," doplnil hudebník.

Více o obsahu textu však prozrazovat nechtěl.