Osmadevadesát lidí pak kliklo k dobru pro Informační a kulturní centrum Jáchymov a s osmnácti procentním počtem hlasů skončilo třetí Turistické informační centrum Chodov.

Karlovarské infocentrum funguje ve dvou pobočkách, a to na třídě T. G. Masaryka a v ulici Lázeňská a momentálně má osm zaměstnanců.

„Jsem velmi ráda, že infocentrum získalo tuto cenu již poněkolikáté a klienti dlouhodobě oceňují náš přístup k nim. Poděkování patří všem zaměstnancům, kteří přichází do bezprostředního kontaktu s klienty na pobočkách, zajišťují chod společnosti, tvoří tištěné materiály a spravují webové stránky a sociální sítě," uvedla ředitelka infocentra Jitka Ettler Štěpánková.

Obě pobočky se snaží, aby návštěvníci získali i dostatek materiálů týkajících se města Karlovy Vary s aktuální nabídkou služeb cestovního ruchu.

„Velký důraz pak věnujeme personálnímu obsazení, kdy jsou u nás primární jazykové znalosti a znalosti destinace tak, aby bylo možné kvalitně zodpovědět dotazy klientů," doplnila ředitelka.

O kvalitní péči svědčí vzestupná návštěvnost. Zatímco v roce 2011 navštívilo pobočky IC 113 000 osob, v roce 2014 již 232 000 klientů.

Množství služeb se následně odvíjí od zájmu příchozích.

„Pokud v budoucnu zjistíme, že je potřeba obměnit naše současné portfolio, rádi to uděláme. Sledujeme vývoj na trhu a přizpůsobujeme se aktuálním požadavkům. Neustále rostoucí návštěvnost nás pak jen utvrzuje v tom, že pro turisty jsou tyto dvě pobočky lehce dostupné," informovala Štěpánková.

Infocentrum dále nabízí také služby refundace DPH, směnárenskou činnost, zprostředkování ubytování, průvodcovské služby, půjčovnu kol a lidé tu mohou využít i prodej vstupenek.

Pořadí krajských infocenter

1. Infocentrum města Karlovy Vary 30% hlasů

2. Informační a kulturní centrum Jáchymov 24% hlasů

3. Turistické informační centrum Chodov 13% hlasů

4. Turistické informační centrum Mariánské Lázně 11% hlasů

5. Infocentrum Boží Dar 8% hlasů

6. Kulturní a informační centrum Kraslice 4%

7. Turistické infocentrum Františkovy Lázně 3% hlasů

8. Informační centrum Domu kultury Ostrov 2% hlasů

8. Sokolovské infocentrum 2% hlasů

8. Turistické infocentrum Cheb 2% hlasů

9. Infocentrum Nejdek 1% hlasů

9. Informační středisko Kalovarského kraje Krajská knihovna KV 1% hlasů

10. Městské turistické infocentrum, Kynšperk nad Ohří 0% hlasů

10. Městská knihovna a infocentrum Bochov 0% hlasů