Na Karlovarsku vyhrálo hnutí ANO, ovšem v těsném závěsu mělo TOP09. A ČSSD byla až třetí. ANO ovládlo i Cheb a Sokolov. Tam se ale místo pravicové TOP09 na dalších místech prosadila levice, tedy ČSSD i KSČM.
Regionální manažerka ANO Iveta Hejnová byla samozřejmě s výsledkem spokojená, ovšem s čím spokojená nebyla, byla velmi nízká volební účast. Po Ústeckém byl Karlovarský kraj co do účasti druhý nejhorší v Česku. „Kdyby přišlo více lidí, myslím, že by náš výsledek byl ještě lepší," poznamenala Hejnová.
Podle Miloslava Čermáka, hejtmanova náměstka a zároveň krajského šéfa ČSSD, to pro sociální demokracii neúspěch v žádném případě není.
„Hnutí ANO je na vzestupu, proto se to dalo očekávat. Je to ale náš koaliční partner na vládní úrovni, takže je lepší ANO než opoziční strana," uvedl. Krajského předsedu ČSSD ale mile překvapil fakt, že v rámci krajů se ČSSD v Karlovarském kraji zařadila mezi ty nejlepší.

Podle krajského předsedy TOP09 Petra Zahradníčka byly volby do europarlamentu pro tuto stranu v kraji úspěšné. „Nečekal jsem to. Možná nám nahrála nižší volební účast. Ale prokázali jsme, že jsme konsolidovanou a dobře fungující stranou," uvedl.

Staronový europoslanec Pavel Poc (ČSSD) byl před volbami klidný. Už proto, že byl na kandidátce třetím, což mu dávalo reálnou šanci na úspěch. „Důvod k oslavám byl hned dvojnásobný. Kromě zvolení jsem měl zrovna i padesáté narozeniny," uvedl Poc. Podotkl, že výsledek voleb zúročil práci, jíž kampani věnoval. A nejen kampani. „V roli europoslance i během letošní kampaně jsem udělal maximum, zbytek byl už v rukou voličů.