„Potvrzuji, že smlouva o partnerství mezi oběma společnostmi je téměř před podpisem. Měla by být podepsána na dva roky s možnou dvouletou opcí. KMV by se tak staly titulárním sponzorem haly a nový název multifunkční haly by zněl Mattoni Arena," uvedl Roman Maleček. Dodal, že obě strany mají na podpisu smlouvy enormní zájem. Dokument by měl být podepsán začátkem ledna příštího roku.

O titulárního sponzora usiluje město a management KV Areny v podstatě od jejího dokončení. Už při otevření haly v roce 2010 se minulé vedení magistrátu snažilo domluvit s velkými společnostmi, zda by do KV Areny nevstoupily. Ovšem bezvýsledně. Nyní by se jejím partnerem stala renomovaná společnost, která je největším výrobcem minerálek v České republice a je úzce spojena s karlovarským regionem. Svůj závod Mattoni má v Kyselce. A Roman Maleček je tím, že má snahu jej takto podpořit , téměř nadšen.

Zprávu, že by se právě Mattonka mohla stát titulárním sponzorem, potvrdil i Michal Donáth, mediální zástupce společnosti KMV. „Společnost Karlovarské minerální vody aktuálně jedná o podmínkách spolupráce se zástupci arény v Karlových Varech. Věříme, že vzájemná dohoda bude uzavřena a že na začátku příštího roku budeme moci podat další informace o obsahu i rozsahu této spolupráce. Jde o projekt, který je plně v souladu s dlouhodobou strategií společnosti Karlovarské minerální vody zaměřenou na podporu sportu, kultury a celého karlovarského regionu," uvedl.