Letadla budou mezi Karlovými Vary a Düsseldorfem, hlavním městem spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko, létat dvakrát týdně.

„Zavedení nové pravidelné letecké linky je mimořádnou událostí, která znamená atraktivní příležitost přivést k nám do regionu návštěvníky z další německé destinace a otevřít kraj přílivu turistů. Stejně tak budou mít možnost lidé z kraje využít letecké spojení pro návštěvu oblasti Severního Porýní-Vestfálska. Lety do Düsseldorfu samozřejmě nepokryjí výpadek v počtu turistů především z Ruské federace, o které letiště v minulosti přišlo, ale otevírají nám novou cestu k rozvoji letiště a cestovního ruchu v kraji," uvedl náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Lety mezi Karlovými Vary a Düsseldorfem budou provozovány ve čtvrtek a v neděli, což poskytuje atraktivní možnost pro německé i české cestovatele navštívit druhou zemi jak krátkodobě, tak i na delší cesty a pobyt, protože obě destinace nabízejí svým návštěvníkům širokou škálu poznávání a aktivit.

Zavedení nové linky předcházela jednání Sdružení Karlovarského kraje pro rozvoj leteckých linek, jehož zakládajícími členy jsou Karlovarský kraj, statutární město Karlovy Vary a společnost Letiště Karlovy Vary.

„Hlavním úkolem tohoto spolku, který byl založen v roce 2015, je podporovat vznik a rozvoj leteckých linek směřujících na karlovarské letiště a tím napomáhat rozvoji turistického ruchu a ekonomiky Karlovarského kraje," uvedl ředitel letiště Václav Černý.

Lety budou provozovány letadlem typu Boeing 737-700 o kapacitě celkem 148 míst v ekonomické konfiguraci. Ceny jednosměrných letenek začínají na 49 eurech včetně všech poplatků. Letenky je možné zakoupit na internetu www.flygermania.com, prostřednictvím cestovních kanceláří a agentur nebo přímo na prodejní přepážce karlovarského letiště.

Germania je nezávislá německá letecká společnost, založená před 30 lety. Letadla v charakteristickém zelenobílém zbarvení přepravují každoročně více než 2,8 milionu cestujících převážně na krátkých a středně dlouhých linkách. Germania nabízí spojení z 20 evropských letišť do více než 40 destinací v rámci kontinentu, do severní Afriky a na Střední východ. Společně se švýcarskou dceřinou společností Germania Flug AG provozuje Germania celkem 25 letadel.