I letos tak v ruině kostela svatého Jana Křtitele ve Vysoké u Staré Vody zahájila více jak stovka motorkářů ze všech koutů republiky i sousedního Německa sezónu. Letos ale jarní brouzdání vzhledem k počasí připomínalo spíše letní. Vedro bylo proloženo bouřkami a ani kroupy nechyběly.

Strojům i jejich jezdcům požehnal i farář Římskokatolické farnosti Mariánské Lázně Řehoř páter Pavel Urban. Společně se pak kolona motorkářů vydala na brouzdání s Duchy neboli padesátikilometrovou projížďku. Silné stroje vyjely z Lázních Kynžvartu, kde stačili motorkáři prohodit několik vět a navzájem si omrknout své dvoukolé miláčky. Poté se vydali do opravené ruiny kostela ve Vysoké. Zahájení motorkářské sezony stejně jako v loňském roce provázel i pietní akt a modlitba. Všichni, kteří do Vysoké dorazili, mohli také zavzpomínat na ty, již se ze svých cest nevrátili. Už od loňského roku je v prostoru kostela umístěná pamětní deska těm motorkářům, kteří nedojeli.

„Co je u motorkářství nejdůležitější? Někdo může říci, že je to motor, jiný vyjmenovat další věci. Já myslím, že je to jezdec," řekl při své modlitbě otec Řehoř. „Přeji vám, aby vaše cesty byly cestami velké radosti. Zároveň se modlím za to, aby byly šťastné nejen vaše cesty, ale hlavně vaše návraty."