Vše se odehrálo v loketské Nádražní ulici, kam vyjelo hned šest jednotek hasičů. „Nahlášený jsme měli požár bytu ve druhém patře panelového domu. Na místě jsme ale zjistili, že se nejedná o hořící byt. Přede dveřmi do bytu se zapálil muž, který se předtím polil hořlavinou,“ řekl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Hořící muž pak utekl z domu do nedaleké ulice, kde jej policisté za pomoci psovoda našli a předali posádce záchranné služby. „Hasiči zajistili na žádost lékaře na loketském fotbalovém hřišti místo pro přistání vrtulníku, který muže transportoval na popáleninové centrum do pražských Vinohrad,“ dodal Kasal.

Hasiči následně důkladně zkontrolovali celý dům a poskytli první psychologickou pomoc obyvatelům dalších bytů, kteří byli z nepříjemné události v šoku. "Běžel proti mně, byl celý ohořelý, utíkal někam do lesa. Policisté běželi za ním," uvedl Deníku jeden z očitých svědků.

Případem se nyní zabývá policie. „Prošetřujeme veškeré okolnosti a zjišťujeme, proč se muž vůbec zapálil,“ řekla v sobotu ráno mluvčí sokolovské policie Kateřina Krejčí.

Jak uvedl mluvčí krajské záchranky Radek Hes, muž utrpěl vážné popáleniny po celém těle. Podle informací Deníku je v kritickém stavu a bojuje v nemocnici o život.