A to se opravdu vyplatí nebýt řidič. Když k tomu připočítáme cimbálovku, folklorní soubor či kapely v amfiteátru, atrakce i pro děti a spoustu dobrého jídla, může být Loket o víkendu dobrou volbou.

„Přijede patnáct vinařství z Čech i Moravy,“ slibuje kulturní referentka hradu Loket Šárka Žižková. K ochutnávce vína, ale také slivovice, mandlovice či burčáku bude vyhrávat Cimbálová kapela Morava společně se Stan and Tony Revivalem z Mariánských Lázní. Program na hradě doplní folklorní soubor Dyleň.

„Letošní novinkou budou dobové atrakce pro děti i dospělé na parkovišti pod hradem,“ poznamenala Žižková. Nejen děti zabaví dřevěné ruské kolo, kolotoč, hlavotoč nebo velký obří houpák. Ve 13 hodin tu v rámci akce bude vyhlášen i vítěz soutěže Regionální potravina.

Už vloni se z kapacitních důvodů Vinobraní rozšířilo i do amfiteátru, kde budou hrát kapely Bugr Band, Petr nebo Pavel, Milan Schelinger Band či Acoustix. Hrad, město i přírodní divadlo budou průchozí na jednu zakoupenou vstupenku. „Vjezd do města proto bude po oba dny uzavřen,“ upozornil místostarosta Petr Zahradníček. Pro parkování budou k dispozici všechna záchytná parkoviště, která fungovala v létě.

SOKOLOV bude hostit další ročník festivalu Film Sokolov. Na snímku film A Star is Born.
Konec! Téma letošního Film Sokolov

„Zprovozníme všechno, co můžeme. I louku ve Sportovní ulici, kde řidiči už také mohli v létě občas zaparkovat,“ upřesnil. Jak doplnil, stánky s občerstvením budou i ve městě, a v amfiteátru se ještě návštěvníci mohou těšit na výstavu zemědělské techniky. A také na vyhřívané stany.

Po oba dny se začíná v 10 hodin. V sobotu je konec ve 20, v amfiteátru ve 22, a v neděli v 17 hodin. Vinobraní se koná za jakéhokoli počasí.