Jedná se o klidný, příjemný skiareál, orientovaný především na rodiny s dětmi. Skiareál Boží Dar Neklid nabízí přes šest kilometrů upravených, prostorných, až 1,2 kilometru dlouhých sjezdovek. Přepravu zajišťuje centrální třísedačková lanovka, čtyři kotvy a dvě pomy. Areál tak nabízí velmi kvalitní lyžování bez front, za přijatelné ceny. Součástí areálu je komplexní nabídka služeb (občerstvení, školy, půjčovny), dětský babypark a také snowpark. Během léta 2014 byl z prostředků Fondu EU z Regionálního operačního programu Regionu soudržnosti SEVEROZÁPAD skiareál rozšířen o nový, 480 metrů dlouhý dvoumístný vlek v těsné blízkosti Božího Daru, který nově nabídne večerní lyžování a skicrossovou dráhu.

Dobře vyřešeno je na Neklidu i parkování. K dispozici je pro návštěvníky zdarma velkokapacitní parkoviště se zhruba 490 místy přímo u pokladny výstupní stanice z lanovky. „Zaparkovat zdarma můžete také na parkovištích na Božím Daru v okolí benzínové pumpy. Po předložení permanentky vám bude v pracovní době od 9:00 do 17:00 umožněn bezplatný odjezd z božídarských parkovišť. Na Neklid se odtud snadno dostanete pomocí přibližovacího vleku Za Prahou," uvedl mluvčí skiareálu Filip Majkus.

Za celodenní lyžovačku ve skiareálu Neklid Boží Dar zaplatí dospělí 490 korun a děti do 12 let 360 korun. Pro letošní sezonu přišel skiareál s novým typem jízdenky.

„Přemýšleli jsme o tom, jakou nabídnout jízdenku našim věrným návštěvníkům, tak aby si zalyžovali za ještě lepší cenu. Vytvořili jsme proto jízdné nazvané Deset dní v sezóně," konstatoval Majkus.

Jak to funguje? „Za 4000 korun si můžete zakoupit na pokladně za hotelem Praha nepřenosnou čipovou kartu, která platí libovolných deset dní v rámci zimní sezóny. Jeden den vás tedy vyjde na 400 korun. Potřebujete k tomu pouze pasovou fotografii a 200 korun jako vratnou zálohu na čipovou kartu. Kartu je možné vydat pouze na pokladně za hotelem Praha," poznamenal Majkus.