Delegáti dopoledne také podpořili Bohuslava Sobotku a Milana Chovance na post předsedy a místopředsedy strany.

Čekan byl také jediným sociálním demokratem, který nedávno podpořil vznik krajské koalice ANO, ODS, HNHRM, Pirátů a SPO. Za to se na něj snesla vlna kritiky. Řekl, že zvažuje i odchod z ČSSD. „Jsem na nejlepší cestě odejít do nezávislosti," řekl. Jeho kandidaturu podpořili zejména členové z Ostrova.

„Nechali jsme mu (Čekanovi) poměrně velký prostor. Někteří kolegové se ho ptali na to, proč vlastně hlasoval tak, jak hlasoval, ale tomu se vyhnul. Pak také oznámil, že se vzdává všech stranických funkcí, ale to u nás musí být písemně," řekl Navrátil.

Jak řekl, vždy po volbách se najdou jednotlivci, kteří stranu opustí.

„Jednou proto, že vznikne koalice s ODS, jindy proto, že vznikne koalice s KSČM. Tady na konferenci ale odchod nikdo neohlásil," uvedl Navrátil.

Podle Jakuba Pánika, který bude Karlovarský kraj zastupovat v předsednictvu ČSSD, by se strana měla nyní soustředit na to, aby dokázala lépe vysvětlovat a sdělovat lidem cíle strany jednoduše.

„Co nám je platné, že program ČSSD je z 90 procent naplněný, když nám lidé nerozumějí," řekl Pánik.

Delegáti krajské konference dopoledne také podpořili Bohuslava Sobotku na předsedu strany a Milana Chovance na post prvního místopředsedy.

Premiér Sobotka pak na tiskové konferenci představil hlavní programové cíle, kterými by se ČSSD měla zabývat.

Podle něho se strana chce v následujícím období soustředit zejména na růst mezd a také důchody by se měly valorizovat více podle růstu průměrné mzdy.