Karlův běh byl kvůli nedostatku sněhu přesunut právě na tento víkend. Do karet organizátorům nahrává příděl nového sněhu i příznivá předpověď počasí. Pro klidný a bezpečný průběh závodu bude centrum Božího Daru po celý víkend uzavřeno pro automobily. Parkování je možné na odstavných parkovištích.

Skiareál Boží Dar Neklid bude od víkendu plně v provozu. „Rozjede se totiž opět vlek H a sjezdovka Karásek I. V provozu tak budou všechny vleky i sjezdovky. Na sjezdovkách leží okolo 30 centimetrů přírodního sněhu na technickém základu," uvedl mluvčí skiareálu Filip Majkus.

Velmi dobré jsou i podmínky ve Skiareálu Klínovec. Otevřen je denně od 8:30 do 16:00. V provozu jsou všechny čtyři lanovky, dále vlek F a pojízdné pásy v dětských parcích. Denně je upravováno 13 km sjezdovek všech obtížností. Do soboty je každý den večerní lyžování od 16:00 do 21:00 na vleku F a do neděle jezdí skibus mezi vrcholy Klínovce a Fichtelbergu, a dále pravidelné linky z Háje, Loučné, Božího Daru, Mariánské, Jáchymova a Kovářské.

Lyžuje se rovněž na Plešivci, kde jsou před víkendem otevřeny sjezdovky Hana, Milena, Aida, Pavla, Renata a Daniela II.

V provozu je rovněž skiareál Skipot v Potůčkách s 50 centimetry sněhu a lyžovat lze i v Mariánských Lázních.

Ideální podmínky panují před víkendem ve Ski Centru Bublava na Sokolovsku. Na svazích tam leží 25 centimetrů sněhu a vyznavači zimních sportů si tam užívají tu pravou zimu. Počasí posledních dní tam díky vyjasnění připomínají ´alpské lyžování´. Vlekaři díky nočním mrazům navíc spustili sněžná děla. Víkend tak nabídne kvalitní sjíždění svahů, a to zejména v ranních hodinách, kdy je vše čerstvě upravené.