Program třídenní prezidentské návštěvy je jako obvykle nabitý a místa, kam zavítá, byla i v režii Krajského úřadu Karlovarského kraje a samotné hejtmanky Vildumetzové. „Při sestavování programu prezidenta jsme vycházeli především z návrhů starostů měst a obcí v regionu. Oslovila jsem je a sešlo se nám od nich několik desítek tipů, kam bychom s panem prezidentem mohli přijet. Nebylo možné samozřejmě vyjít vstříc všem, proto jsem starosty, na které se nedostalo, pozvala na oběd s prezidentem, aby mohli pohovořit o svých podnětech tímto způsobem," vysvětlila hejtmanka Vildumetzová.

A dodala, že s prezidentem Zemanem budou mluvit o celkové situaci v Karlovarském kraji.

„Ukážeme mu nejen krásná místa, ale upozorníme i na problémy, přičemž některé už velmi dobře zná. Společnými tématy mohou být zadlužené Prameny, otázka obnovy Císařských lázní, dostavba dálnice D6, destinační agentura, regionální zdravotnictví, rozšíření průmyslových zón a získávání investorů, hospicová péče a aktuální stav výstavby kamenného hospice v Nejdku," doplnila hejtmanka Vildumetzová.

Čtěte také: Miloš Zeman dostane sadu sklenic i domácí koláče

Při loňské březnové návštěvě si hlava státu udělala čas na firmy i podnikatele v regionu a tak tomu bude i letos. Prezident se opět setká s občany i studenty na tradičních besedách. Na programu jsou i slavnostní obědy se starosty, krajskými zastupiteli, senátory a poslanci, které pořádá hejtmanka Vildumetzová. V Karlových Varech Miloš Zeman poobědvá v restauraci Karel IV. a povečeří v Grandhotelu Pupp. V Mariánských Lázních mu polední menu připraví v hotelu Cristal Palace a obědem v restauraci Na Gruntu u Hazlova se s krajem prezident rozloučí. „Během jedné z uplynulých návštěv byl pan prezident velmi spokojen právě s touto restaurací, proto jsme rádi opět toto místo do programu zařadili. Ze strany Kanceláře prezidenta bylo bez výhrad schváleno. Pro letošek máme novinku, a sice v tom, že Na Gruntu budou vycházet při přípravě menu z kuchařky regionálních receptů starého Chebska, dojde tedy na regionální kuchyni v pravém slova smyslu," vysvětlila Lydie Stráská, vedoucí kanceláře hejtmanky.