Na své oslavy si pozvali fotbalový celek zvučného jména, ale hlavně se rozhodli podpořit dobrou věc. Klienti Denního centra Mateřídouška v Chodově si tak nejen užili bezva zábavu, ale zpět domů odjížděli i se šekem na 25 tisíc korun.

„Slavíme 70. výročí založení TJ Vintířov, tak jsme se rozhodli, že to trošku zpestříme, a objednali jsme si Amforu Praha,“ přiblížil Pavel Vašek, sekretář tělovýchovné jednoty. „A současně jsme se rozhodli, že podpoříme nějakou dobrou věc, a vybrali jsme si chodovskou Mateřídoušku,“ upřesnil.
Na oslavy nakonec dorazilo 500 platících diváků, což vyneslo rovných 25 tisíc korun. Celý výtěžek ze vstupného získala tedy právě Mateřídouška. „My samozřejmě moc děkujeme,“ uvedla ředitelka denního centra Věra Bráborcová. Ani klienti nepřijeli do Vintířova s prázdnou.

V sociálně terapeutických dílnách vyrobili pro vintířovské fotbalisty i ty z Amfory malé dárky na památku a prezentovali během oslav svoji činnost. A sami se na památku s řadou amfóráckých osobností zvěčnili na fotografiích.

Denní stacionář Mateřídouška vznikne v Sokolově v budově družiny a jídelny bývalé 4. základní školy.
Mateřídouška vybuduje nový stacionář