Třídenní oslavou, ukončenou v neděli, odstartovala lázeňská sezóna v Mariánských Lázních. Ta nová se ponese zejména ve znamení miliardových investic soukromých subjektů do lázeňských domů.

„Několik objektů se dočkalo nebo dočká značných finančních injekcí," potvrdil místostarosta Mariánských Lázní Petr Horký. „Půjde doslova o miliardové investice," dodal Horký.

Podle starosty města Zdeňka Krále se jedná zejména o komplex Evropa, nový lázeňský dům Tatra, lázeňské objekty Mánes, Sněžka a také o areál Pyramida.

A jaké přání do nové sezóny vyřkl první muž radnice Zdeněk Král?

„Mariánským Lázním bych do nové sezóny popřál, aby se vydařila aspoň tak dobře jako ta předchozí a aby hosté o naše město neztratili zájem," uvedl. „Místním podnikatelům bych přál, aby jim kvetlo podnikání, a lidé aby měli práci," doplnil.

Oficiálních částí programu slavnostního zahájení sezóny se účastnily tisíce hostů. „Do Mariánek jezdím na start sezóny pravidelně už sedm let," uvedl milovník Mariánských Lázní Petr Táborský z Opavy. „Je to tady vždy super a připadá mi to zde takové klidnější než v rovněž krásných Karlových Varech," usmíval se spokojeně na kolonádě při sobotním programu.

Na třídenní slávě tradičně nechyběly koncert Západočeského symfonického orchestru a staročeský jarmark. Návštěvníci si užili rovněž projekci filmu 'Kdo nebyl v Mariánských Lázních, jako by nebyl…' a vystoupení divadelního souboru Divadla lidové tvorby Mariánské Lázně s představením Féerie o Mariánských Lázních. Při koncertech se místní i hosté dočkali mnoha regionálních kapel, ale také předních českých uskupení, jako jsou Booger, Babahad, Zajíc Company, Zrní nebo 100°C. Na kolonádě se předvedl i populární Meky Žbirka. Pramenům požehnal opat tepelský Zdeněk Lobkowicz.