Téměř všechny sjezdovky budou otevřeny a upraveny ve skiareálu Plešivec. Svézt se tady můžete na nejdelší trati Hana nebo na červené Aidě, k dispozici bude o víkendu i modrá Pavla. Na sjezdovkách je kolem 80 cm sněhu.

Ve skiareálu Boží Dar Neklid leží na upravených sjezdovkách přes 70 cm sněhu. Předpověď počasí slibuje slunečný víkend s teplotami blízko bodu mrazu. Ve skiareálu jsou v provozu všechny vleky, lyžuje se i o víkendech zcela bez front. V sobotu proběhne ve snowparku Neklid oficiální otevíračka, spolu s oslavou světového dne snowboardingu, na návštěvníky čeká upravený snowpark a malý závod o věcné ceny od sponzorů snowparku.

„V neděli pak návštěvníci musí počítat s drobnými omezeními v horní části sjezdovky Karásek I pod chatou Neklid. Budou tu probíhat závody předžáků v obřím slalomu. Lyžaři musí počítat se zúženým průjezdem v těchto místech a s drobnými omezeními. Vlek malá poma nebude v neděli pro veřejnost přístupný. Večerní lyžování na vleku Hranice je ve dnech středa, pátek a sobota od 18.00 do 20:30," uvedl za areál Filip Majkus.

Na Klínovci jsou výborné podmínky pro alpské i klasické lyžování. Připraveno je 18,9 km sjezdovek všech obtížností a 49 km běžeckých tras. V provozu jsou lanovky A, B, C, D, dále vlek F a pojízdné koberce v dětských parcích. Pro příznivce freestyle je u sjezdovky Pod Zámečkem připraven Funpark s řadou překážek. Během ledna probíhá večerní lyžování ve středu, pátek, sobotu od 16:00 do 21:00 na vleku F.

V provozu jsou pravidelné skibusy z Mariánské, Loučné, Háje, Kovářské, Božího Daru, Jáchymova a skibus mezi vrcholy Klínovce a Fichtelbergu.

Výborné podmínky s 85 cm sněhu na sjezdovkách hlásí skicentrum Bublava Stříbrná, kde jsou otevřeny všechny sjezdovky včetně černého Bleibergu.

Na Sokolovsku můžete zavítat i do Skicentra Lišák ve Stříbrné, kde na svazích leží půl metru sněhu.

Kvalitní lyžařské podmínky panují také na Krajce a Saporu v Kraslicích, kde vlekaři hlásí až čtyřiceticentimetrovou sněhovou pokrývku. Na obou vlecích je k dispozici i večerní lyžování.

Skiareál v Mariánských Lázních hlásí, že je v provozu kabinková lanová dráha, lyžařský vlek č.II, dětský park s posuvným kobercem a lanovým vlekem. Upravená je sjezdovka Krakonoška a tři čtvrtiny Slalomáku. V provozu je také lyžařská škola, půjčovna, servis, skibar U Lanovky a několik restaurací v těsné blízkosti areálu (Koliba, Krakonoš, Levada, penzion Berolina).

Na Chebsku lze lyžovat rovněž ve skiareálu Háj v Aši, kde jsou v provozu všechny tři sjezdové tratě. Začínající lyžaři a rodiny s malými dětmi mohou zamířit do božídarského střediska Novako, kde je v provozu i snowtubing.

V Perninku jsou otevřeny oba areály Velflink i Nádraží. Zamířit můžete také do skiareálu Náprava v Jáchymově nebo na sjezdovky do Nových Hamrů.