„Policisté na místě zjistili, že žena se vyšplhala na střechu, odkud skočila do koruny stromu a vylezla na jeho vrchol," řekl policejní mluvčí Pavel Valenta.

Žena se ve větvích houpala, přecházela po nich, a to s batohem na zádech a taškami. Vzhledem k tomu, že na vrcholu stromu byly velmi slabé větve, hrozilo, že se pod ženou ulomí a dojde k ohrožení jejího života. Na místo události byli přivoláni ostrovští i karlovarští hasiči a záchranná služba. Po příjezdu policejního vyjednavače a tlumočnice začalo několikahodinové vyjednávání.

„Žena ale hovořila velmi zmateně a tím se práce vyjednavače a překladatelky komplikovala," uvedl Valenta. Cizinka požadovala, aby jí přinesli pivo, cigarety, zmrzlinu. To ale nebylo zdaleka vše. Chtěla po nich, aby jí přinesli elektrický proud, aby si mohla připojit radiopřehrávač. Ten měla v batohu.

Ve chvíli, kdy se jim podařilo pomatenou ženu přemluvit, aby slezla dolů, ji převezli na policejní služebnu a poté na psychiatrii. Jen díky profesionální spolupráci všech složek integrovaného záchranného systému nedošlo ke zranění cizinky a ani nikoho ze zasahujících policistů, hasičů a záchranářů.