Muž začal svou trestnou výpravu za kabelkami, které jejich majitelky nechaly v autě, v lednu. Od té doby pokračoval krom únorové přestávky vždy jednou za měsíc. „První krádež evidujeme 6. ledna ve Studentské ulici před mateřskou školkou," potvrdila krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová. Po rozbití okna u auta se mu podařilo odcizit kabelku, ve které byly dva mobilní telefony, tablet a pět tisíc korun v hotovosti.

Na další zlodějskou ránu si počkal skoro dva měsíce, ale stálo mu to za to. Podařila se mu stejným způsobem ve stejné ulici největší rána jeho tažení, a to kabelka s obsahem za více než 35 tisíc korun. „Zde zmizelo spolu se značkovou kabelkou 8 tisíc korun a 80 euro a také mobilní telefon," uvedla Týřová.

Poslední kořist ukradl opět stejným způsobem, a kde jinde než ve Studentské ulici. Způsobená škoda byla na tomto místě vyčíslena na 15 tisíc korun. Kriminalisté muže obvinili hned ze tří trestných činů, a to krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření a padělání platebního prostředku. Jelikož už byl jednou soudem za podobný trestný čin odsouzen, nemůže čekat nižší trest. Nyní mu hrozí až pětiletý pobyt v teplácích za mřížemi.