Důvodem výjezdu strážníků byl telefonát, podle kterého se do budovy snaží vloupat dva muži. „Oznamovatel dvojici vyrušil, muži se proto dali na útěk,“ uvedl Jan Trojáček, zástupce velitele karlovarské městské policie.

Na místě ovšem uprchlíci zanechali dvě papírové krabice. V nich strážníci objevili asi sedmdesát sazenic konopí, tedy marihuany. „Kvůli podezření ze spáchání trestného činu proto hlídka na místo státní policisty. Ještě než jejich hlídka dorazila na místo, se ve vratech do dvora objevilo sportovní auto s dvojicí cizinců. „Jakmile osádka vozu spatřila strážníky, snažila se rychle odjet. Hlídka však řidiče zastavila, a donutila jej společně se spolujezdcem počkat na státní policisty,“ doplnil Trojáček.

Hlídmka policistů přizvala na pomoc při otevření objektu hasiče. „Povolaná jednotka otevřela troje dveře. V objektu policisté našli velkou nelegální pěstírnu konopí,“ potvrdila Alena Ryvolová, mlvčí krajských hasičů.

„Pěstírna je skutečně rozsáhlá,“ uvedla Zdeňka Papežová, mluvčí karlovarských policistů. O tom, kolik sazenic v ní policisté našli, nebyly dostupné žádné informace. „Ty budeme schopni poskytnout až v okamžiku, kdy kriminalisté na místě skončí s prací. To jim ale zabere nejspíš celý den,“ řekla v pátek 19. června krátce po poledni Papežová.

V poslední době je to už druhá rozsáhlá pěstírna konopí, kterou policisté v Karlových Varech objevili. Tou další byla pěstírna ve sklepních prostorech Meteoru.