„Stálo s nastartovaným motorem, ale na místě řidiče nikdo neseděl. V jeho okolí se ale pohybovala skupinka známých karlovarských firem,“ uvedl Jan Trojáček, zástupce velitele karlovarské městské policie.

Po chvíli za volant usedla žena. Vyjela, aniž by se připoutala a rozsvítila světla. „Strážníci proto auto mezi Rosnicemi a Sedlecí zastavili. Pětatřicetiletá žena z Horního Slavkova, která auto řídila, předložila občanský průkaz, řidičák ale u sebe neměla,“ pokračoval Trojáček. Strážníci proto přivolali na místo hlídku kolegů z Policie České republiky.

„Žena je policistům známá jako narkomanka. Policisté ji proto vyzvali, aby se podrobila zkoušce na přítomnost omamných látek, což žena odmítla. Přiznala ale, že ráno drogu vzala,“ uvedla Zdeňka Papežová, mluvčí karlovarských policistů.

To ovšem nebyl zdaleka jediný prohřešek, kterého se žena dopustila. Nejenže nebyla schopná předložit řidičský průkaz, ale navíc neměla ani takzvanou zelenou kartu.

V problémech ovšem nebude sama. Kvůli ní si totiž policisté vyšlápnou i na bývalého majitele bílého vozu, za jehož volantem pětatřicetiletá žena seděla. „Lustrací v databázi vozidel policisté zjistili, že vůz není v evidenci přehlášený na nového majitele. Ten původní navíc ještě nezaplatil povinnou odpovědnost z provozu vozidel, takzvané povinné ručení,“ dodala k případu karlovarská policejní mluvčí Zdeňka Papežová.