Při té první, která vypukla na parkovišti někdejšího podniku Škoda Ostrov v Dolním Žďáru, se policisté zaměřili hlavně na řidiče nákladních vozů. „Při této akci jsme spolupracovali s pracovníky Centra služeb pro silniční dopravu,“ uvedla Zdeňka Papežová, mluvčí karlovarských policistů.

Vedle kontroly technického stavu nákladních aut se policisté zaměřili také na problém přetěžování náklaďáků. Proto také pracovníci centra dali k dispozici mobilní váhu.

Další uniformované hlídky potkali motoristé v Mírové a Chodově. „Zde jsme se soustředili na chování řidičů na železničním přejezdu,“ vysvětlila Papežová.

Policisté však v rámci bezpečnostní akce typu X „řádili“ i na jiných místech. „Zkontrolovali téměř 200 vozidel a zjistili 33 přestupky, za něž uložili blokové pokuty ve výši 22 500 korun,“ přiblížila výsledky akce Papežová.

Na už zmiňovaném přejezdu mezi Mírovou a Chodovem například šest řidičů nezastavilo u značky STOP. Sedm vozidel bylo ve špatném stavu, jeden řidič u sebe neměl řidičský průkaz a dva řidiči náklaďáků nedodrželi bezpečnostní přestávky.