„Motoristé jsou nepoučitelní,“ posteskl si Pavel Valenta, mluvčí karlovarských policistů. „Často totiž nechávají ve vozech cenné věci, což je pro zloděje velkým lákadlem,“ vysvětlil.

Půlhodina mezi půl jednou a jednou odpoledne tak stačila neznámému pachateli k tomu, aby vykradl hondu sedmapadesátiletého muže. „Odcizil vše, co muž v autě zanechal – osobní doklady, nemalou finanční hotovost a platební karty,“ konstatoval mluvčí. Poškozený tak nahlásil škodu ve výši 69 tisíc korun.

Odpolední krádeži přecházely další dvě. Už v noci se neznámý nenechavec vloupal do dodávkového auta Citroen Jumper zaparkovaného na Čertově ostrově. „Jedenatřicetiletý majitel vozu přišel o veškeré nářadí, které zanechal ve voze. Zloděj navíc odcizil kanystr s benzinem,“ vypočetl Valenta. Škoda je v tomto případě 32 tisíce korun.

Poslední registrovaná krádež se stala už v úterý ráno. Poškozeným je tentokrát čtyřiapadesátiletý Němec. Kdosi se před jedním z karlovarských hotelů vloupal do jeho kupé, jehož kapotu zdobí třícípá hvězda. „Neznámý pachatel z vozu odcizil navigaci, čímž poškozenému způsobil třiatřicetitisícovou škodu,“ doplnil karlovarský policejní mluvčí.

Policisty neustále omílané pravidlo o tom, že auto není výkladní skříň, se při pohledu do policejních svodek ukazuje jako neúčinné. „Nedávejte zlodějům šanci. I když opustíte vůz na pár minut, vezměte cennosti s sebou,“ vyzval motoristy Valenta.