Policisté zloděje zastavili na babetě, kterou jen chvíli před tím odcizil v domě v karlovarské Fibichově ulici.

Policistům se podařilo prokázat, že má zadržený muž na svědomí daleko více krádeží vloupáním. Jeho „kariéra“ začala 26. května letošního roku, kdy se v Karlových Varech – Bohaticích vloupal do garáže, ze které odcizil elektroniku v hodnotě 13 tisíc korun. Lup pak prodal za tisícovku.

Do Bohatic se zloděj vrátil ještě několikrát. „Počátkem června opět vnikl do garáže, z níž odcizil pracovní nástroje v hodnotě tří tisíc korun. Jenom o pár dní později byl v Bohaticích zpět. V zahradní kolonii vnikl do kůlny, kde odcizil elektrické nářadí, jako je sekačka, křovinořez, motorová pila a zahradní traktor. Tím způsobil majiteli osmnáctitisícovou škodu. Lup opět prodal, tentokrát za přibližně třetinu ceny. Peníze použil pro vlastní potřebu,“ popsal další řádění zadrženého zloděje Pavel Valenta, mluvčí karlovarských policistů.

Když si muž z Karlovarska nějakou lokalitu oblíbil, rád se do ní vracel. A tak dvakrát řádil v Krymské ulici v Karlových Varech. Poprvé z prodejny odcizil porcelánové koupelnové vybavení v hodnotě tří tisíc korun, podruhé, když se vloupal do dílny, málem skončil v rukou majitele objektu. „Snažil se jej zadržet, ale muži se podařilo vysmeknout,“ řekl Valenta.

Karlovarští kriminalisté muže trestně stíhají pro pokračující přečin krádeže. Navíc řeší i další prohřešek proti zákonu, kterého se dopustil jízdou na malém motocyklu. „Nikdy totiž nebyl držitelem řidičského oprávnění, navíc mu soud vyslovil zákaz řízení všech motorových vozidel, který by vypršel až v roce 2013. Muž se tak navíc dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ dodal karlovarský policejní mluvčí Valenta.