„Honácký“ závěr týdne strážníkům začal už v pátek dopoledne. Tehdy totiž vyjeli do Počeren, kde měli za úkol zkrotit koně, který utekl jednomu z místních chovatelů.

„Kůň se pohyboval podél silnice a hrozilo nebezpečí, že skočí pod kola projíždějících aut,“ popsal zásah Marcel Vlasák, velitel Městské policie Karlovy Vary. Za pomoci obyvatel Počeren se naštěstí podařilo zkontaktovat majitele oře, který rozdivočelé zvíře uklidnil. „V Počernech a v Čankovské zasahujeme kvůli koním poměrně často,“ doplnil Vlasák.

Už za hodinu ovšem vyjížděla hlídka k dalšímu „zvířecímu“ případu. V zahrádkářské kolonii v karlovarské Javorové ulici totiž ležela zřejmě uhynulá ovce. „Na místě skutečně strážníci našli uhynulou ovci a dvě další živé. I v tomto případě se podařilo zjistit majitele zvířat. Na místě kvůli možné chorobě zvířat zasahovala i veterinářka krajské veterinární stanice, která nařídila likvidaci uhynulého kusu. I když se osmdesátiletý majitel obával, že na odvoz ovce do kafilérie v Podbořanech nebude mít peníze, nakonec odvoz zaplatil na místě,“ doplnil Vlasák.

Poslední případ, kdy strážníci zasahovali kvůli zvířeti, se odehrál v neděli. „Žena zavolala na stálou službu s tím, že v korytě Teplé leží uhynulý pes. Mrtvé zvíře ze splavu vyprostili přivolaní hasiči. O odvoz se postaral správce karlovarského psího útulku,“ doplnil velitel karlovarských strážníků.