„Vypadalo to jako chladnokrevná poprava.“ Tak mluví očitých svědek odramatické události na sokolovském sídlišti, při které tekla krev. Osobně prý viděl, jak řidič technických služeb přímo na ulici zastřelil muže. Ještě před tím se ale údajně poprali. Proč musel spor skončit smrtí teď policie vyšetřuje. Jedna ze známých zabitého prozradila, že se oba muži znali. O čem se hádali ale nechtěla spekulovat.

„Nešlo o peníze ani o ženskou. Tomu, co se tady stalo ale rozumím. Víc nemohu říct,“ odpověděla novinářům na místě činu oslovená žena.

„Viděl jsem, jak do sebe prudce boxovali. Padaly velké pěsti a rány. Ten jeden pak najednou odběhl. Po chvíli jsem zahlédl, jak má nataženou paži s pistolí a padla první střela … chvilku byla odmlka, asi minul. Ten druhý se asi chtěl schovat za zadek auta, ale on si ho nadběhl a pálil. Bylo to jako poprava,“ prohlásil svědek události Pavel Marci. „Zněla rána, rána, rána. Při tom muž padal na zem. Střelec k němu pak přišel a vypálil znovu … chvíli na něj koukal, kopnul do něj a odešel,“ pokračoval ve vyprávění Marci. „Já jsem na to zíral. No, to je Amerika nebo co? Ten chlap se za chvilku vrátil a řekl tomu na zemi vstávej. Pak vytáhl mobil a někam volal. To samé jsem udělal já – vytočil jsem policii,“ dodal svědek.

Policisté zatím nechtějí o případu moc mluvit. „Vyšetřování je na samém počátku, podrobnosti nebudeme zatím zveřejňovat. Zajistili jsme pravděpodobného pachatele i zbraň ze které se střílelo. Policistéprovedli ohledání místa činu,“ informovala mluvčí krajské policie Andrea Kávová. Případ nahlásil telefonicky policistům svědek události.

Na místě zasahovala rychlá záchranná služba. „Náš lékař konstatoval na místě smrt šestadvacetiletého muže. Jako příčinu úmrtí stanovil mnohačetná střelná poranění do hrudníku,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Hutta.

Podle informací Deníku na ulici zemřel David K. V Sokolově byl mezi lidmi známý. Na sociální síti se tak o něm ihned rozběhla diskuse. Přímo ale nikdo mluvit nechce. Na místěneštěští se pohybovalo několik přihlížejících lidí. Jedna z přítomných žen tvrdila, že oba aktéry střelby zná.
„Chodili do nedalekého kadeřnictví, kde pracuji. Oba dva mi přišli jako hodní kluci. Bohužel taková neštěstí se stávají. Mohli si to vyříkat ručně a nemuselo dojít na střílení z pistole,“ řekla kadeřnice. Poznala také černé auto u kterého ležel mrtvý muž. Bylo prý jeho.

Vedení technických služeb Sotes potvrdilo, že pravděpobný střelec byl jejich zaměstnanec. „Nevím o tom, že by měl nějaké problémy. Více o tom nechci mluvit,“ sdělil jednatel technických služeb Pavel Dlouhý. Do Švabinského ulice v Sokolově zajíždělřidič spolu s ostatními zaměstnanci spravovat výtluky po zimě.

Milan Hloušek, Roman Cichocki