Ačkoli policie jméno obviněného muže neuvedla, podle ČTK je z kontextu zřejmé, že jde o někdejšího karlovarského radního Víta Hořejše, bývalého jednatele sportovního občanského sdružení AC Start. Ten byl už kvůli kauze zkrachovalého AC start nepravomocně odsouzen na 3,5 roku.
Muž uzavřel smlouvu mezi občanským sdružením a obchodní společností, jejímž předmětem je věcné břemeno k užívání nemovitostí občanského sdružení a k provozování nedělní burzy. Smlouvu údajně podepsal, ačkoli mu bylo známo, že finanční prostředky z provozování burzy jsou příjmem pro občanské sdružení, a že jako jeho jednatel podle stanov nesmí vlastním jménem nebo na vlastní účet uzavírat obchody, jež souvisejí s podnikatelskou činností nebo zprostředkovávat pro jiné osoby obchody. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na pět let. „Svým jednáním měl získat pro obchodní společnost, kde byl jednatel, prospěch nejméně 500 tisíc korun a způsobil občanskému sdružení stejně vysokou škodu," uvedl mluvčí policie Pavel Valenta.
Soud nyní řeší i další kauzu týkající se AC Startu. V ní jsou obžalovaní bratři Tomáš a Karel Matějčkovi, Miroslav Benedik, jednatel Léčebně preventivního zařízení Sokolov Lukman Lukmanov a exnáměstkyně někdejšího primátora za ODS Monika Makkiehová. Obžaloba je viní z poškozování cizích práv a tři z nich i z podvodu při ovládnutí AC Start.