Zádamský čelil obvinění z toho, že jeho údajný gang nutil podnikatele platit za poskytování "ochrany", přičemž skupina v případě neuposlechnutí ničila provozovny, napadala hosty a hrozila likvidací rodin vydíraných. Gang také podle žalobců půjčoval peníze a násilím vymáhal jejich splacení i s vysokými úroky. Soudy však nakonec konstatovaly, že pro prokázání těchto skutků neexistuje dostatek důkazů.

Milan Zádamský strávil 962 dní ve vazbě. Nyní tvrdí, že kvůli trestnímu stíhání přišel o 34,8 milionu korun, protože sešlo z předjednané koupě hotelu jeho společností ZM Trading. Dalších 28 milionů mu prý uniklo, protože firmě Casso Invest, v níž byl společníkem, byl zmařen podnikatelský záměr v herním průmyslu. Tato firma prý rovněž hodlala dovážet zboží z Číny, na čemž prý Zádamský nakonec tratil necelých devět milionů. V žalobě původně požadoval ještě pět milionů za náklady na obhajobu, tento požadavek však vzal zpět.

"Budete na tom muset ještě trošičku zapracovat," řekla Zádamskému a jeho právníkovi soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 2 Markéta Jirásková. Upozornila na to, že tvrzení, podle kterého byl Zádamský ve firmě společníkem, ještě automaticky neznamená, že měl z obchodů nějaký zisk.

Soudkyně požádala Zádamského o předložení celé řady konkrétních důkazů. Zajímá ji například, v jakém období se jednalo o koupi hotelu, kdy měl být koupen a kdo byl investor z Kypru, který se měl na transakci podílet. Ohledně Casso Invest chce vědět, kolik měla před zahájením stíhání Zádamského obchodních partnerů, jaké ztratila v příčinné souvislosti se stíháním či jaké další provozovny firma plánovala budovat. Casso Invest figurovala i v Zádamského trestní kauze - obžaloba tvrdila, že podnikům násilím nutila své herní přístroje.

"Tvrzení dosud podaná žalobcem (Zádamským) nepopisují skutkový stav, jehož následkem by měla být škoda na straně žalobce. Tvrzení jsou velice neurčitá a nejsou ničím doložena, chybí výpočty," reagovala na žalobu Markéta Komárková z Ústavu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Jednání bude pokračovat 15. února.

Další žalobou u téhož soudu usiluje Zádamský o 14 milionů korun za údajnou nemajetkovou újmu způsobenou trestním stíháním. Stěžuje si například na to, že byl ve vazbě ponižován a že má zničenou pověst. V minulosti prohlásil, že chce získané peníze převést na svou Nadaci Delfíni. Organizace uvádí v nadačním rejstříku jako účel své existence "pomoc potřebným ve smyslu křesťanských principů", resocializaci nepřizpůsobivých občanů či pomoc vězňům se začleněním zpět do společnosti.