Celý konflikt vznikl jednáním obviněného, který se ve zmíněném baru choval vůči ostatním návštěvníkům agresivně. I proto se ho snažil jeden z hostů uklidnit. Tím však spustil 'zubí spirálu'. Místo uklidnění se totiž obviněný pustil zuby do svého kolegy. Ten tak kvůli svým zraněním musel v Karlovarské krajské nemocnici vyhledat lékařské ošetření.

To už po něm policisté pátrali po celých Karlových Varech. Muže hlídka objevila na Jaltské ulici. Policisté po něm několikrát požadovali předložení občanky, na to však muž nereagoval. Když ho ale na míste identifikoval pokousaný muž, dal se 28letý muž na útěk. 

"Policisté muže zadrželi a při zákroku, kdy byl vulgární, jednoho z policistů kousnul do prstu, čímž mu způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v Karlovarské nemocnici," podala další průběh krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

To však nebylo vše. Protože se na místo zákroku dostavil druhý muž, který společně s obviněným byl na samém počátku agresivity v restauraci. "Ten začal na policisty křičet, aby muže pustili a zároveň je fyzicky napadal," vysvětlila jeho počínání Týřová.

Na 'kousače' podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby, který nebyl akceptován. " V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. Druhému z obviněných hrozí v případě prokázání viny trest dvouletý," dodala na závěr Týřová.