Odkdy už takto v Aši hospodařil, kriminalisté zatím nevědí. V případě, že by na něj kriminalisté nepřišli, vydělal by si na prodeji 2,5 milionů korun.

Nejméně sedm set vzrostlým rostlin, více než deset kilogramů sušiny této rostliny a také chemikálie, zařízení a příslušenství potřebné pro provozování a pěstování odhalili při domovní prohlídce a prohlídce jiných prostor a pozemků kriminalisté z protidrogového týmu Krystal.

„Obviněný cizinec měl v bývalém administrativním objektu v Aši bez povolení provozovat zařízení pro intenzivní pěstování rostlin konopí tak zvaným indoor způsobem za pomoci příslušné elektrotechniky, vzduchotechniky a dalších předmětů a látek," informovala policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Z vypěstovaného konopí chtěl cizinec vyrobit marihuanu. V případě, že by s mu to podařilo a neskončil by v poutech, na černém trhu by za toto zajištěné množství dostal od svých zákazníků nejméně 2,5 milionů korun.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. „V případě odsouzení mu za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy hrozí až desetiletý trest," dodala Kateřina Böhmová.