V úterý 28. dubna 2009 o tom rozhodl Vrchní soud v Praze. Dal tak za pravdu Krajskému soudu v Plzni i manželům Pudilovým z Karlových Varů, kteří 8. března 2003 přišli při dopravním neštěstí o čtyři příbuzné včetně dvou dcer. Knapp musí každému z nich podle soudu vyplatit 400 tisíc za to, že kvůli nehodě bylo narušeno právo pozůstalých na rodinné štěstí.

Knapp se v úterý odmítl k rozsudku i k tomu, zda se dovolá k Nejvyššímu soudu vyjádřit. Už dříve však odpovědnost za nehodu autobusu, na jejíž následky zahynulo 20 z 52 cestu­jících, odmítl. Podle Knappa totiž cestující svévolně a bez jeho vědomí nastoupili v Rakousku do jiného autobusu, než měli. Soud však tento argument nepřijal.

„Jsem rád, že je celá záležitost za námi, nicméně po šesti letech soudů už necítím vůbec nic, ani úlevu,“ přiznal pár minut po rozsudku Josef Pudil s tím, že vytáčky bývalého majitele cestovky Knappa považuje za nesmyslné. „Nastoupili jsme do takového autobusu, který nám přistavili,“ řekl Pudil.

Ani po úterním rozsudku však není jasné, zda Pudilovi a další pozůstalí obětí, kterým už krajské soudy přiřkly statisícová odškodnění, někdy uvidí. Knapp totiž převedl cestovku na syna, sám podle svých dřívějších vyjádření nevlastní žádný majetek a odškodnění tak údajně nemá jak zaplatit.

Zda odškodnění nakonec uvidí, si netroufal odhadnout ani Pudil. „Nicméně je podezřelé, že majitel prosperující cestovní kanceláře se najednou stane nemajetným,“ myslí si Pudil.

Za nehodu už byl dříve potrestán osmiletým vězením řidič autobusu Pavel Krbec. Podle soudu totiž zavinil nehodu příliš rychlou a neopatrnou jízdou.