Pornoherci Filip Karban (29) a Michaela Karbanová (29) půjdou do vězení shodně na 17,5 roku a profesionální voják Miroslav Kozmér (26) na 16 let. Deníku to potvrdila pracovnice vrchního soudu.

Odsouzení si tresty odpykají za to, že v noci z 1. na 2. června 2007 v bytě v Zeyerově ulici v Karlových Varech ubili šestatřicetiletého Němce Reného Sobielu. Tělo poté rozřezali na několik části, které zabalili do potravinové folie a zakopali v lese u Krásna na Sokolovsku. Podle znalců si muž vytrpěnou bolestí prošel doslova peklem.

Karbanová si přivlastnila cizincovu platební kartu a krátce po vraždě už z ní vybírala peníze, Kozmér se dokonce snažil prodat Němcovo auto.

Celý příběh začal už před více jak třemi lety.

Sobiela se při svých návštěvách nočního klubu seznámil s Karbanovou, a ta z něj stejně jako z jiných zákazníků mámila peníze velice barvitým líčením svých problémů. Když jí pak muž dal dva tisíce euro, žena v klubu přestala pracovat. Neměc nic nevěděl a jel za ní znovu. Od její kolegyně posléze zjistil, že jeho ´holčička´ je vdaná, což jej ranilo. Sám tomu nechtěl věřit a rozhodl se tedy jet za ní do Čech, odkud už se nevrátil.

Když se případ začal projednávat u plzeňského krajského soudu, jediný Kozmér se k surovému činu přiznal. Soudu podrobně popsal, jak Němce s Karbanem usmrtili a jak tělo rozporcovali. Karban naopak obviňující tvrzení svého známého popíral, byť měl ve výpovědích značné rozpory. Dokonce prohlásil, že při pohledu na krev se mu dělá špatně, což ale soud provedeným testem s krví vyloučil. Karbanová všemu nasadila korunu, když řekla, že Němec za ní skutečně přijel, řekl jí, co měl na srdci, a pak normálně odjel. O ničem prý nevěděla, a to i přesto, že vybírala z cizincovy karty.