Miroslavu Kozmérovi (25), Filipovi Karbanovi (28) a jeho ženě Michaele (28) hrozí výjimečný doživotní trest.

Karban, který mimo jiné pracoval jako herec pro českého pornokrále Roberta Rosenberga, ve své výpovědi tvrdě odmítl to, co se uvedl Kozmér. „Co jsem zažil, byl absolutní horor. Připadá mi to, jako že se Kozmér snaží házet špínu okolo sebe,“ uvedl Karban.

Němce, který přijel za jeho ženou, údajně vůbec neznal. Když přišel s Kozmérem do bytu, viděl ho tam a to ho naštvalo, začal se s ním hádat. „Chtěl jsem, aby odešel. Míra najednou vytáhl obušek a začal ho bezhlavě mlátit a pak ho svázal. Poškozenému tekla z hlavy krev, tak mu to Kozmér přelepil izolepou. Chtěl jsem zavolat sanitku, protože člověk, který dostane obuškem do hlavy, asi sám neodejde. Nakonec jsem ale nikam nevolal, protože jsem měl strach,“ vypověděl Karban, který pak údajně odešel z obýváku do kuchyně, protože se mu dělá zle z krve.

„Míra si mezitím vzal klíče od audi a odešel pryč z bytu. Já jsem šel zvracet do koupelny, začal jsem tam brečet. Míra se do bytu vrátil a když za mnou přišel do koupelny říkal, ´že to Němec nerozdýchal´,“ sdělil Karban.

„Rozhodli jsme se potom, že odvezeme Michaelu do Sokolova, kde měla hlídat děcko. O tom, co se stalo, vůbec nevěděla, ona byla venku. Já jsem pak uklízel stopy od krve, vůbec jsem nespal. To, že Kozmér cizince rozřezal, jsem zjistil ráno,“ podotkl Karban, který odmítl finanční motiv zmíněný v obžalobě. „Peněz jsme měli dost, i když není moc chvályhodné, jak jsme si je vydělali,“ přiznal Karban.

V závěru své výpovědi Karban před soudem řekl, že lituje toho, na čem se podílel.

Karbanová: Němec u mě byl, ale pak normálně odešel

Výpověď Michaely Karbanové, která pracovala jako prostitutka v nočním klubu v Norimberku a v letech 2004 a 2006 dělala také pro Rosenberga, se výrazně liší od výpovědí mužů.

„S Reném jsem se seznámila v nočním klubu v Norimberku, kde jsem pracovala. Bylo to koncem léta 2006,“ uvedla Karbanová v přípravném řízení. „Nikdy jsme spolu neměli intimní vztah, pouze jsme si povídali. Měla jsem ho ráda jako člověka,“ sdělila obžalovaná, která se to, že má cizinec manželku dozvěděla prý až od policie.

„V osudný den, přijel René do Karlových Varů, šla jsem mu naproti na autobusové nádraží, kde už čekal s kytkou. Nevěděla jsem, jakým autem přijel. Šli jsme do bytu. René mi řekl, že se mnou chce mít intimní vztah, já jsem to ale zamítla. Obvinil mě, že jsem zkazila celý večer i víkend a z bytu odešel. Pak už jsem ho neviděla. O jeho smrti nic nevím,“ pronesla obžalovaná před soudem, která popírá Kozmérovo tvrzení, že by vybírala peníze z cizincovy karty.

Kde byl její manžel v době, kdy byla v bytě s Reném, neví. „Předpokládám, že byl cvičit. S Mírou chodili cvičit pořád. Já jsem si pak šla koupit cigarety a byla jsem venku, nahoru už se mi nechtělo. S Filipem jsme se přes zprávy domluvili, že mě v jednu ráno vyzvedne a odveze do Sokolova,“ osvětlila Karbanová, která ještě venku potkala Kozméra, který jí prý požádal, aby s ním šla do bankomatu. „Dlužil mi tři tisíce, tak jsem je chtěla. Nevím, z jaké karty to vybíral,“ pokračovala. Ženě se prý navíc nelíbilo, že oba muži brali asi měsíc a půl steroidy. „Byli pak hodně náladoví,“ uzavřela.