Karlovarští kriminalisté ho obvinili ze spáchání zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Nekalého jednání se muž dopustil v prvním čtvrtletí roku 2010 a roku 2011 nejméně v pěti případech, kdy měl využít předchozí dohodu o společné spolupráci s podnikatelským subjektem jiného muže, který je registrovaný k dani z přidané hodnoty jako čtvrtletní plátce.

„Tomu měl mimo jiné vést evidenci pro daňové účely a podílet se aktivně na podnikatelských aktivitách. V úmyslu zkrátit stát na dani a získat tím majetkový prospěch pro svou osobu jednal bez vědomí a souhlasu tohoto muže. Prodával a nakupoval zboží, za toto přijímal a vydával finanční prostředky, které následně nezanesl do evidence pro daňové účely a následně je ani nezahrnul do přiznání k dani z přidané hodnoty za uvedené zdaňovací období,“ uvedla mluvčí krajské policie Zuzana Týřová.

Tímto úmyslným jednáním zkrátil obviněný muž daň z přidané hodnoty neoprávněně za podnikatelský subjekt jiného muže a získal tím neoprávněný majetkový prospěch. Za zločin mu tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

Drogy zabavené při domovních prohlídkách.
Dealeři měli doma kilo „marjány“