Podvodníci zkusili fígl v páteční státní svátek po poledni. „Obdrželi jsme informaci o tom, že v Rybářích se pohybují dva muži, kteří nabízejí levnou energii a před chvílí navštívili otce oznamovatele. Podobné aktivity cílené na seniory se stále objevují, a tak strážníci okamžitě vyrazili na místo k prověření situace. Od oznamovatele zjistili popis obou mužů a směr pohybu," popsal začátek celé akce velitel městské policie Marcel Vlasák.

Mezitím než strážníci nalezli hledané muže, se vydali podvodníci do bytu 82leté seniorky, které se prokázali průkazem energetické společnosti. I proto je žena pozvala dál. To už po ní muži požadovali vyúčtování za elektřinu. „Seniorka muže pozvala do bytu, kde jim vydala požadované doklady. Jeden z mužů po ženě požadoval ukázat elektroměr a sporák, druhý z mužů pak zůstal sám v obývacím pokoji, kde seniorce odcizil veškerou finanční hotovost přesahující šest tisíc korun," popsal dál případ krajský policejní mluvčí Pavel Valenta.

Podvodníci však z peněz dlouho radost neměli, neboť na místo dorazila městská policie. Ta vše nejprve začala řešit jako porušení městské vyhlášky o domovním prodeji. Ten je totiž v Karlových Varech zakázán.

„Při prokazování totožnosti ale z jednoho domu vyběhla žena s tím, že ji dotyční u ní doma okradli. Povedená dvojice z Nejdku tak místo pokuty putovala rovnou do rukou republikové policie," řekl Vlasák.

„Kriminalisté u zadržených mužů zajistili odcizenou finanční hotovost, která byla majitelce okamžitě vrácena. Majitelka tak nezůstala o prodlouženém víkendu bez peněz," dodal šťastný konec příběhu Valenta.

Oběma podvodníkům nyní hrozí za trestné činy krádeže a porušování domovní svobody až tři roky natvrdo.