Horký obvinění odmítá a Deníku řekl, že je v případě rozsudku spíše optimista. Do jeho vynesení, které je naplánováno na 27. srpna, ale nechce případ více komentovat. 

Státní zástupce Jan Štulík uvedl v průběhu procesu, že Horký měl škodu způsobit sjednáním konzultační služby, za niž poté platil z prostředků bytového podniku stovky tisíc korun. Konkrétně se mělo jednat o částku přesahující 1,3 milionu korun. „Byly to nadbytečné služby a podstatnou část z toho, za co se platilo, měl vykonávat sám obžalovaný. Nebo měl k dispozici právníky a úředníky karlovarského magistrátu," uvedl Štulík.

Soud se kromě jiného snažil dopátrat toho, kolik hodin skutečně Horký věnoval konzultacím se sjednanou firmou. A také toho, jakým způsobem o své činnosti informoval vedení města Karlovy Vary. Ačkoliv je Podnik bytového hospodářství Karlovy Vary státní firmou, likvidátora jmenuje právě město. Horký uvedl, že o své práci většinou informoval vedení a radu ústně a zhruba jednou za půl roku písemně.

Trestní oznámení na Horkého podal Richard Houška, který jej ve funkci likvidátora vystřídal. Jenomže i toho současné karlovarské zastupitelstvo z funkce na jaře loňského roku odvolalo, protože s jeho prací nebylo vedení města spokojeno.

Celá kauza s bývalým Podnikem bytového hospodářství se táhne už desítky let a ve funkci likvidátora se vystřídalo už minimálně pět lidí.

Horký je v současnosti rovněž souzen Okresním soudem v Chebu kvůli údajné korupci.