Nedělní večer byl pro strážníky karlovarské městské policie velice akční. Krátce před koncem denní služby vyslal operační důstojník městské policie hlídku do nemocnice, kde se po střeše procházel muž. „Byl to pravděpodobně zloděj plechů,“ uvedl Marcel Vlasák, velitel městské policie. O tom, že měl muž zřejmě černé svědomí, se ostatně strážníci přesvědčili bezprostředně po příjezdu na místo. „Poté, co převzali od pracovníků nemocnice základní informace, se pro zloděje vydali. Ten jim ale práci nezjednodušil. Rozhodl se totiž se strážníky změřit síly v přespolním běhu,“ popsal první z akčních scén Vlasák. Trénovaní strážníci však muže záhy doběhli.

„Dle tradice a hlavně dle zákona putoval třicetiletý Karlovarák v poutech do rukou státních policistů,“ uzavřel první případ velitel.

Sotva noční směna vystřídala tu denní, už měla jedna z hlídek opět plné ruce práce. Krátce po dvacáté hodině se na městskou policii obrátila žena, která se ve Sládkově ulici nemohla dozvonit na svého tchána. „Vzhledem ke skutečnosti, že v ten samý den absolvoval muž ošetření zlomené ruky, měla snacha strach o jeho zdravotní stav,“ popsal začátek dalšího z nedělních případů Vlasák.

Po sprinterském závodu se zlodějem se tak strážníci pustili do boje s časem. „Po domluvě s jedním z obyvatel domu slanili z jeho balkonu do bytu muže, který mohl být v ohrožení,“ řekl velitel strážníků.

Už první pohled skrz zavřené okno napověděl, že je muž skutečně v nesnázích. „Nehybně ležel na podlaze, zasahující strážníci proto rozbili okno a vstoupili do bytu. Zajistili životní funkce a vzhledem k tomu, že si muž stěžoval na bolest, zavolali na místo záchranku,“ dodal Vlasák.

„Muž zkolaboval a vzhledem ke zlomené ruce se nemohl sám zvednout. Při našem příjezdu byl orientovaný a s posádkou sanitky komunikoval. Převezli jsme jej do nemocnice k dalšímu vyšetření, případně hospitalizaci,“ doplnil k případu Lukáš Hutta, mluvčí Územní zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje.