Před senátem Krajského soudu v Plzni včera stanul Viktor Čertík, kterého obžaloba viní z brutální vraždy. Případ se stal v roce 2006 v Chebu. Obžalovaný měl v noci z 13. na 14. listopadu se záměrem se získat finanční prostředky na drogy, fyzicky napadnout poškozeného, který jej předtím k sobě do bytu pozval. „Nejprve jej několikrát udeřil skleněnou lahví do hlavy, rdousil ho a poté ho opakovaně bodal ostrým nástrojem přímo do hrudníku. Způsobil mu 26 bodných ran a poškozený zemřel na následky těchto zranění zemřel,“ zní obžaloba od státní zástupkyně Václavy Brýdové.

Podle rodiny zavražděného muže, byl poškozený nekonfliktní osoba. Ve svých výpovědích uvedla jeho matka, že se nikdy nepral a nebyl agresivní. V bytě bydlel sám a pracoval jako ostraha pojišťovny v Chebu. Obžalovaný měl pak poté, co muže zavraždil, odcizit z jeho bytu dva mobilní telefony, videorekorér, DVD přehrávač, hodinky a fotoaparát. Některé z věcí měl ještě tu noc nabízet dalším osobám k prodeji, ve snaze získat peníze na drogy.

K včerejšímu odročenému hlavnímu líčení soud pozval několik svědků. Nikdo se však nedostavil. „Bude to těžké je sehnat. Ti, kteří nejsou ve výkonu trestu si obsílku ani nepřevzali,“ uvedl předseda senátu Milan Štejr. Svědek, kterého včera k soudu přivezla vězeňská eskorta řekl jedinou větu: „Nebudu vypovídat.“

Hlavní líčení je nařízené ještě na dnešní den.