Pražský vrchní soud nyní totiž zamítl odvolání Milana A., jenž se snažil zvrátit lednový verdikt Krajského soudu v Plzni, který staršímu muži vyměřil právě patnáct let kriminálu. Deníku to řekl mluvčí soudu Jan Fořt.

Případ se vztahuje k incidentu, který se odehrál loňského 12. února v jednom z domů ve Spartakiádní ulici na sídlišti Vítězná v Sokolově. Milan A. tam před polednem zaútočil kuchyňským nožem na svou družku, jíž zasadil několik ran do hrudníku. Bezprostřední příčinou smrti bylo selhání srdce při masivní krevní ztrátě.

Více o případu: Muž, který zabil manželku a odjel s dětmi do Německa, si odsedí 15 let

Na policii se přiznal, u soudu vše popřel

Na tělo manželky tehdy Milan A. položil skleněnou růži, ručně psaný vzkaz a jel vyzvednout dcery do školy. S nimi se pak vydal do Bavorska, kde žije jeho starší dcera, a poté zamířil na policii, kde se ke všemu přiznal.

Již plzeňský soud neměl pochyb o tom, že se činu dopustil právě Milan A., i když ten při hlavním líčení tvrdil, že svou družku nezavraždil, a snažil se přítomné přesvědčit o tom, že už ji našel mrtvou. „Je pravda, že k dispozici nebyl žádný přímý důkaz, ale je tu celá řada nepřímých důkazů, které spolu korespondují, logicky na sebe navazují a vypovídají o vině obžalovaného," uvedl předseda trestního senátu krajského soudu Martin Kantor. Znalci vyloučili, že by si tak závažná poranění žena způsobila sama. Rány na rukou navíc vypovídaly o tom, že poškozená se útočníkovi bránila.

Čtěte také: Muž spadl a později zemřel. Útočník, který do něj strčil, si odpyká 2,5 roku

Před soudem vyšlo najevo, že vztah mezi partnery nebyl již dávno idylický a mladší žena chtěla svého muže opustit. V té době už si dokonce zařizovala byt v Karlových Varech, kam se měla i s dětmi přestěhovat. Milan A. podle soudu vraždu neplánoval, čin byl vyústěním dlouhodobé partnerské krize.

Milanovi A. původně hrozilo za vraždu až osmnáct let vězení.