Vše se odehrálo včera kolem 10 hodiny v ulici Na Vyhlídce. Pošťák jako obvykle procházel svou trasu a roznášel zásilky a důchody. 

"Kolem 10:00 hodiny vstoupil do jednoho z domů, kde si klíči odemykal vchod a následně si všiml, že k němu zezadu přistoupil muž. V domnění, že se jedná o obyvatele domu, nechal dveře otevřené a začal vyřizovat zásilky do schránek," popsala průběh loupeže krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Vše však vzalo rychlý spád poté, co ho muž chytl do kravaty a se slovy 'Dej mi peníze' ho srazil na zem. "Rukou mu zacpal ústa a snažil se mu vytrhnout z rukou desky, ve kterých měl finanční hotovost ve výši kolem 50 tisíc korun," dodala Týřová.

V tu chvíli však na chodbu vyšla nájemnice domu, čehož se pachatel zalekl a i s nepořízenou se dal na útěk. Zápas pošťák odnesl lehkým zraněním, které mu ošetřili v Karlovarské krajské nemocnici.

"K popisu pachatele můžeme uvést, že se jednalo o muže mladšího vzhledu zhruba kolem 25 let asi 180 cm vysoké štíhlé postavy. Na sobě měl tepláky či volné kalhoty tmavé barvy, zelenou khaki bundu a na hlavě černou čepici s kšiltem. V obličeji nebyl maskován a mluvil česky," poprosila veřejnost Týřová.

V případě jakýchkoliv poznatků, které by pomohly vyšetřovatelům k odhalení pachatele, volejte na telefonní linku 158.