Pomozte dopadnout zloděje bot

Karlovy Vary - Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary Rybáře pátrají po zloději bot. V úterý dne 25. srpna přišel do prodejny sportovního oblečení v obchodním centru na ulici Chebská v Karlových Varech muž, který z regálu odcizil dva páry sportovních bot v hodnotě přesahující 5 000 korun. Kamerový záznam zachytil onoho nenechavce a poté vyšlo najevo, že se jedná o muže ve věku kolem 40 let, který má v ruče žlutou tašku. Na pravém předloktí má muž výrazné tetování a na sobě tmavé triko, tmavé kalhoty a boty. Jakékoliv informace k podezřelému muži přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158, nebo na kterékoliv policejní služebně.

Pozor na zvěř vbíhající na silnice

Karlovarský kraj - Za uplynulé dny řešili dopravní policisté hned několik dopravních nehod, při nichž došlo ke střetu vozidla se zvěří. Ve Škodě Octavii se střetla osmatřicetiletá řidička mezi Královským Poříčím a Sokolovem se srnou. Ta vběhla ženě pod auto z pravé strany vozovky. Nárazem byla usmrcena. Další případ se stal na silnici mezi Velkou Hleďsebí a Starou Vodou. I zde skočil srnec do jízdní dráhy vozidla 37letého muže, střet zvíře nepřežilo ani v tomto případě. Také devětapadesátiletý muž se ve svém Volkswagenu Golf střetl se srnčí zvěří, a to mezi Horami a Jenišovem. Policisté varují řidiče, aby byli obezřetní, zejména pokud míjejí lesní porosty, pole a louky.

Na silnicích ve znamení alkoholu a drog za volantem

Karlovarský kraj - Během uplynulého víkendu zajistili policisté celkem devět řidičů, kteří vyjeli na silnice pod vlivem návykových látek. V Chebu kontrolovala hlídka 45letého řidiče renaultu. Ten při dechové zkoušce nadýchal 2,21 promile alkoholu. Rovněž chebští policisté kontrolovali 50letého muže, který nadýchal 1,17 promile alkoholu. Podnapilým mužům byl zadržen řidičský průkaz a zakázána jízda. Také jáchymovští policisté kontrolovali řidiče pod vlivem. Na silnici z Jáchymova na Boží Dar zastavili Peugeot Partner, jehož řidič měl pozitivní test na marihuanu a amphetamin. Také další kontrolovaný řidič v Jáchymově měl pozitivní test na drogy, konkrétně látka amphetamin byla nalezena v krvi řidiče ve Volkswagenu Golf. Také těmto mužům byl zadržen řidičský průkaz. V obci Teplá řídil 23letý řidič osobní vozidlo Audi z Otročína do Teplé. Zde byl kontrolován hlídkou, která u řidiče provedla test na omamné a psychotropní látky s pozitivním výsledkem. „Sokolovští policisté kontrolovali 36letou ženu ve voze Opel Astra v obci Oloví ve směru od nádraží směrem k obci Krajková. Při kontrole byla provedena dechová zkouška, při které byla naměřena hodnota 2,67 promile alkoholu. Ženě byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda," zmínil policejní mluvčí Pavel Valenta další případ. I 21letý muž za volantem Volkswagenu Polo řídil v Habartově pod vlivem alkoholu, policisté mu naměřili 1,92 promile.

Zvaný host se stal nezvaným

Toužim - Manželský pár si pozval 41letého muže do svého rodinného domu. Z návštěvy posléze sešlo a manželé muže opakovaně vyzývali, aby jejich dům opustil. Ten to však neudělal, právě naopak, začal jim vyhrožovat a slovně je napadat, posléze došlo i na fyzické napadení. Muž byl umístěn do policejní cely a kriminalisté jej obvinili ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. Hrozí až 3 roky odnětí svobody.

Řidič se potkal s ostrůvkem

Karlovy Vary - V úterý došlo k dopravní nehodě, v níž byl „namočen" sedmatřicetiletý řidič ze Slovenska. Ten projížděl Plzeňskou ulicí v Karlových Varech v osobním automobilu značky Volkswagen. Při jízdě se zřejmě plně nevěnoval řízení svého vozidla, přejel do středu vozovky, kde narazil do obrubníku středového ostrůvku, který tímto poškodil. S řidičem byla provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 200 000 korun. Za přestupek byla řidiči uložena bloková pokuta.